DSC04163.jpg

Voor scholen.

Mimizan Frankrijk

Sportieve schoolreis met Ludios
 

Ludios zorgt al jaren voor een sportieve en educatieve belevenis voor kinderen. Daar behoort een schoolreis ook aan toe. Niet zomaar een schoolreis, maar een schoolreis in samenwerking met Surflife! Wie wil er nou niet de zon tegemoet zien en surfen in Frankrijk?!

Omdat wij onze eigen locatie hebben, kunnen wij de programma's vooraf opstellen en op maat aanbieden. Ligt de focus voor jullie meer op sport, op educatie of op cultuur? Wij zijn in staat om alles op maat voor jullie in te vullen!

Ludios zorgt ervoor dat het kamp in goede banen wordt begeleidt. Dit begint al vanaf het eerste moment! Het moment dat de bus aankomt op jullie school, dan zijn er al begeleiders van Ludios aanwezig om jullie welkom te heten. Zo leren de scholieren de begeleiders snel kennen en kunnen wij de leraren ontlasten. Zo kunnen zij ook genieten van de reis! 

DSC08404.jpg
Psychologische werking van surfen op kinderen

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat surfen veel verschillende positieve psychologische effecten met zich meebrengt. Zo is gebleken dat kinderen vrolijker zijn, meer zelfvertrouwen hebben en dat zij vaker uitdagingen aan durven te gaan. Op sociaal aspect is gebleken dat zij meer contact hebben met leeftijdsgenoten en dat ze vaker het initiatief nemen in gesprekken. Verder is gebleken dat het zelfvertrouwen van kinderen wordt verhoogd door het feit dat zij zonder de directe hulp van de ouders een sport beoefenen. 

Begeleiding van A tot Z

Het schoolkamp begint op het moment dat de presentatie over het surfkamp wordt gehouden in de klas. Hier worden de begeleidende leraren die het hele kamp aanwezig zullen zijn voorgesteld. Hierin vergezellen zij bij de busreizen en zijn zij gedurende het kamp óók een aanspreekpunt voor de scholieren. Het mooie aan de deelname van leraren aan het kamp, is de waardevolle band die zij kunnen creëren met de scholieren. 

 

Sport en spel (pedagogiek)

De focus van het kamp ligt vooral op de ‘Surfmind’. Dit is de visie achter het leren van surfen, die ingaat op de ontwikkeling van zowel de surfkunst als de persoonlijke bekwaamheden van het individu. Vanuit dit perspectief zullen er veel sport- en spelactiviteiten worden georganiseerd. Ludios zal zich hierbij extra richten op het bevorderen van sociale gedragingen, een positief zelfbeeld en een verhoogd zelfvertrouwen. 

Praktische informatie

Eten: Samen met de kok en iemand van de crew zullen de scholieren aan de slag gaan om het ontbijt of het avondeten klaar te maken. Naast dat iedereen zo elke dag wat lekkers te eten krijgt, is dit ook het moment om nieuwe recepten te leren of... ons misschien wel iets te leren! 

 

Drinken: Ons kamp beschikt over een eigen beachbar! Hier kan je samen met anderen in de vrije momenten wat drinken of een snack kopen met een vooraf gekregen barkaart.

 

Tentverdeling: In de tentenverdeling is het belangrijk dat de scholieren zich op hun gemak voelen. Daarom hebben zij de mogelijkheid om zelf een samenstelling van tentgenoten te vormen. Hierin is het belanrgijk dat jongens en meiden gescheiden slapen. 

 

Roken en alcohol: Tijdens de surfkampen houden wij de Nederlandse regelgevingen aan wat betreft alcohol en sigaretten. Uiteraard in overleg met het schoolbestuur.

 

Busreizen: Voor onze busreizen werken wij samen met een Nederlandse busmaatschappij. Dit zal door Surflife en Ludios worden verzorgd.

Onze pakketten

DSC07412_edited.jpg

4 Nachten

N.T.B.

*op basis van minimaal 40 gasten.

 • Inclusief busreis retour

 • 4 sterren accommodatie

 • Volpension

 • Surflessen

 • Sport -en spel activiteiten

Vanaf:

€375,- p.p.

DSC08514_edited.jpg

5 Nachten

N.T.B.

*op basis van minimaal 40 gasten.

 • Inclusief busreis retour

 • 4 sterren accommodatie

 • Volpension

 • Surflessen

 • Sport -en spel activiteiten

Vanaf:

€410,- p.p.

DSC01108.jpg

6 Nachten

N.T.B.

*op basis van minimaal 40 gasten.

 • Inclusief busreis retour

 • 4 sterren accommodatie

 • Volpension

 • Surflessen

 • Sport -en spel activiteiten

Van:

€450,- p.p.