DSC09250-2_edited_edited_edited.jpg

Mimizan.

Frankrijk

Mimizan Frankrijk

Mimizan Plage – gelegen aan de Atlantische kust van Zuid-Frankrijk – staat bekend om de prachtige goudgele stranden. Zon, zee, strand en surfen zijn dé redenen om dit heerlijke vakantiestadje te bezoeken.

Zowel de stad als zijn stranden worden in het midden gesplitst door ‘Le Courant de Mimizan’ – de rivier die van de oceaan naar het nabijgelegen meer van Aureilhan stroomt.

Mimizan Plage dé plek voor een ontspannen vakantie

Het grootste dorp van Mimizan (Mimizan-Bourg) ligt 10 minuten landinwaarts van de kust, maar de badplaats Mimizan Plage heeft alles wat je nodig hebt om van jouw vakantie te genieten. Het dorpsplein is omgeven met cafés, winkels, barretjes, restaurants en ijssalons waar de heerlijkste sorbets worden verkocht. In de zomer zijn er in avond vaak muzikanten die de voorbijgangers entertainen en er hangt altijd een gezellige sfeer. Dit is de perfecte plek om achterover te leunen en van de Franse vakantie-vibe te genieten.

Surfen is sport nummer één in Mimizan. Door de langgerekte stranden (maar liefst 10 km lang!) kan iedereen veilig van het water genieten zonder dat zwemmers de watersporters in de weg zitten en andersom!

Faciliteiten

 
Accommodatie

De scholieren gaan slapen in een gedeelde Tipi-tent op een 4 sterren camping. De Tipi-tent heeft 4 heerlijke éénpersoonsbedden met echte matrassen (80x200 cm) en is uitgerust met kastjes, verlichting, bezem en een koelbox met borden en bestek. Bovendien is de tent uitgerust met stoelen, luifels of een parasol en tapijt. De scholieren zijn zelf verantwoordelijk voor het schoonhouden van de tent. Aan het eind van de week moet de tent ook schoon opgeleverd zijn.

Eten en drinken

Ontbijt, lunch en avondeten zijn inbegrepen in de prijs. Ludios en Surflife regelen een volpension en de scholieren kunnen eventueel meehelpen in de keuken en leren van de chef! De scholieren zijn zelf verantwoordelijk voor het opruimen en schoonmaken. Dit zal gedaan worden in verschillende corvee diensten. De scholieren zijn zelf verantwoordelijk voor het schoonmaken van hun eigen bord en bestek. Die worden namelijk weer meegenomen naar hun eigen tent.

 

Op de camping is er een gezamenlijke eettent en een beachbar die bemand is door Ludios/Surflife crew.

Camping winkel

Op de camping is er ook een winkel aanwezig waar ze dagelijkse producten kunnen kopen. Hier kan je een deodorant kopen of een zakje chips als je een snelle trek hebt! 

Sanitair

Op de camping zijn er meerdere sanitaire voorzieningen voorzien van douches en wc's. Het sanitair gebouw​ is open voor alle campinggasten rondom dat gebouw en dus niet voor ons alleen. Als je naar het toilet gaat neem je je ​eigen wc-papier​ mee en – waar nodig – haal je even de wc-borstel er doorheen. Natuurlijk wordt het gebouw elke dag schoon gemaakt, maar om te zorgen dat degene die na jou gaat douchen ook in een schone douche komt haal je even de trekker er doorheen.

Surf materiaal

Leerlingen zijn de gehele week verantwoordelijk voor het wetsuit wat zij lenen van Surflife. Hieronder wordt verstaan dat zij het wetsuit altijd mee terug nemen naar de camping, het dagelijks uitspoelen met zoet water (bij een kraantje of onder de douche) en het netjes te drogen hangen. Dit wil zeggen op het hek of een wasrek en zo min mogelijk in de directe zon. Eigen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid zijn de vaardigheden die hierbij aangesproken worden. Daarnaast wordt er een surfboard aangewezen op basis van het niveau van de scholieren.